Kerst/Navidad

De kerst is in aantocht en met haar het gezellig samenzijn met vrienden en familie onder het genot van vele lekkernijen. Bovenal is dit in Spanje de bekende Mantecados en Polvorones en de Mazapán.  

 

Voor velen worden deze verschillende lekkernijen op dezelfde wijze bereidt. Maar ondanks dat zij een gelijkende textuur en overheerlijke en unieke smaak hebben, zijn zij wel degelijk verschillend.

 

In eerste instantie zijn zij niet bereidt met dezelfde ingediënten.

De Polvorones bestaan uit een mengsel van bloem, boter, suiker en amandelen. De Mantecados worden ook met bloem en boter vervaardigd, maar haar variëteit bestaat uit verscheidenene toegevoegde smaken, te weten over het algemeen kaneel en geen amandelen.

Voorts is Mazapán wel vervaardigd met amandelen, maar verder wordt zij bereidt met aardappel en suiker.

De vorm kan ons ook helpen om de verschillende delicatessen te onderscheiden. De Polvorones zijn langwerpig en/of ovaal van vorm en heeft zijn naam te danken aan het laagje poedersuiker die het bedekt. De Mantecados zijn meer rond van vorm en de kleur en textuur kan variëren door de smaak, bijv. citroen of chocolade etc.

De Mazapán heeft vele verscheidene vormen, maar meestal klein als zijnde 1 bite.

 

De verschillen tussen Polvorones, Mantecados en Mazapán zijn te herleiden tot aan hun origine. De Mantecados worden vervaardigd vanaf de XVI eeuw in Estepa en Antequera (tot op de dag van vandaag bestaan er verschillen of zij afkomstig zijn van de een of van de andere zone). De Polvoron wordt vooral genuttigd en vervaardigd in Andalusië, Castilla en León (vooral in Tordesillas) en Navarra.

Mazapán is niet precies te achterhalen waar zijn origine ligt, maar de eerst geschreven referentie is afkomstig uit Toledo. Waar deze zoveel populariteit geniet, dat deze gedurende het gehele jaar genuttigd wordt.

 

Wel te weten dat de Polvorones, Mantecados en Mazapán waar we hier over spreken, afkomstig zijn uit Spanje. In andere landen kunnen deze zelfde delicatessen een andere betekenis of kenmerken hebben. Zo bestaat er ook een ijssmaak van Mantecado zowel in Spanje als in Latino Amerika.

De Mazapán kan ook vervaardigd worden zonder amandelen, afhankelijk of zijn vervaardigd worden in de Fillipijnen (alwaar deze gemaakt worden met noten) of Guatamala (alwaar deze gemaakt worden met rijst en pompoen).

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2024 wijnhandelalvarez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.